QUART.hr - Nekretnine

Agencija za poslovanje nekretninama

Ivana Generalića 3, Koprivnica
Mobile +385 98 374 977

QUART.hr Newsletter

Saznajte što ima novo preko e-maila!

Novosti

Stambeni krediti: Zaba i OTP najpovoljniji

26Kupovina stana ili izgradnja vlastitog prostora obično je projekt kojeg većina obavlja jednom u životu. Zbog toga je veoma važno imati zadovoljavajuću financijsku konstrukciju. Kako je štednjom i izdvajanjem određenog dijela sredstava veoma teško u kratkom roku doći do potrebnog novca za rješenje stambenog pitanja, podizanje stambenog kredita ostaje jedina opcija.

Banke su spremne ponuditi kredite ukoliko zadovoljavate kreditnu sposobnost, što u današnjim uvjetima nije lako. Veliki broj stanova iz akcijske ponude banaka nudi se po povoljnim uvjetima, a i uvjeti kreditiranja nešto su povoljniji. Akcije su ograničene na usko područje kupovine, pa ćemo u pregledu kredita promatrati samo one koji su u uobičajenoj ponudi. Kao primjer izračuna koristimo kredit od 75.000 EUR podignut na rok od 25 godina.

Najpovoljniji stambeni kredit trenutno se može podignuti u Zagrebačkoj banci. Radi se o kreditu pod nazivom Zeleni kredit. Njegova je namjena ograničena na kupovinu ili izgradnju stana energetskog razreda A+, A i B, izgradnjom niskoenergetske kuće ili za poboljšanje energetske učinkovitosti.  Kamatna stopa od 5,90% ostaje fiksna 24 mjeseca, nakon čega se mijenja u kamatnu stopu za kredite mladima.

OTP banka trenutačno provodi akciju odobrenja kredita bez naknade za obradu kredita. Time njihov kredit postaje drugi najpovoljniji na tržištu, uz kamatnu stopu od 5,99% koja je fiksna za prvu godinu otplate kredita. Dodatne su pogodnosti mogućnosti isplate dijela iznosa kredita u gotovini bez naplate naknade. Ostali krediti koji su ušli u ovotjedni izbor pet najpovoljnijih kredita su stambeni krediti Hrvatske poštanske banke, Erste banke i Privredne banke Zagreb.

Izvor: Oglas.hr

  • Stambeni krediti: Zaba i OTP najpovoljniji